Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nytt bakslag för Apple - Iphone kan ha peakat

2018-11-23 11:22

Den senaste tiden har flera tecken antytt att efterfrågan på Apples nya Iphonemodeller är svagare än väntat. Sökdata från nätet tyder på att intresset i själva verket har avtagit under en längre tid.

I början av november rapporterades att Apple slopat planerna på utökad kapacitet för modellen Iphone XR, det något billigare nytillskottet. Kort därefter sänkte underleverantörerna AMS, Lumentum och Qorvo sina prognoser, och Apples största kontraktstillverkare Foxconn har meddelat att bolaget står inför ett "svårt år".

Wall Street Journal uppgav i måndags att Apple dragit ned produktionsorder för alla de tre nya modellerna, och på torsdagen kom nyheten att Apple subventionerar Iphone XR i Japan för att få fart på försäljningen.

Bloomberg Businessweek skriver på fredagen att data i Google Trends tyder på att "peak Iphone" passerades för flera år sedan.

Googleanvändarnas intresse för Iphone toppade i september 2012, vilket representerar nivån 100 i diagrammet. Vid de årliga produktlanseringarna har intresset varje gång ökat, men topparna har med åren blivit lägre. Intresset vid senaste lanseringen i september orsakade en blygsam topp som nätt och jämnt nådde över 50-strecket.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom