Oberoende granskning av SCA:s affärsflyg

Som väntat har SCA:s styrelse, efter samråd med företrädare för institutionella aktieägare och Industrivärden, beslutat att en ytterligare oberoende granskning avseende nyttjandet av SCA:s affärsflyg ska inledas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Närmare information om denna oberoende granskning kommer att finnas inom kort, när granskare utsetts. Granskningen kommer att ske parallellt med att PWC fullföljer sitt uppdrag, skriver bolaget i pressmeddelandet.

”Det är bra att detta beslut har träffats i samråd med stora ägare. SCA strävar efter att vårt agerande ska vara i linje med de förväntningar och krav som ägare, kunder, konsumenter och våra medarbetare har på ett bolag som SCA. Om vi inte uppfattas agera i enlighet med detta, så måste vi lyssna, vara öppna för och beredda att förändra oss”, säger Jan Johansson, vd och koncernchef för SCA, i en separat kommentar och fortsätter:

”Jag vill ännu en gång säga att jag förstår om våra resor med affärsflyg kan leda till frågor. Jag förstår också om det leder till reaktioner. Redan i dagsläget ser vi över hur vi reser. Vi ser även över fördelningen mellan affärs- och reguljärflyg och har redan en annan fördelning idag än för några år sedan. SCA har genomgått stora förändringar och de rutiner för flyg som gäller när man är inne i en intensiv affärsfas kanske inte är de som gäller i ett senare skede. Det tar vi till oss och vi har också, som vi tidigare meddelat, en ny policy. Denna innebär att respektive och medföljande inte kan medfölja affärsflyget, samt att affärsflyg inte får användas vid representation.”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets