Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Obligationsgurun: Det är fortfarande en björnmarknad

2019-03-22 10:54
Foto: Michael Probst/TT, Kathy Willens/TT

Doubleline Capitals grundare Jeffrey Gundlach är överraskad över amerikanska centralbankens ovanligt duvaktiga besked på onsdagen. Det medger han för CNBC.

Fed meddelade  i onsdags att det inte blir några räntehöjningar i år. Senast i december var tonfallet annorlunda och då antydde man minst två räntehöjningar under 2019.

”Jag förutspådde att de skulle gå från två höjningar till 0,5 och alla sade till mig att det inte fanns en chans att de skulle gå så lågt. Men de gick lägre än så!”, säger Jeffrey Gundlach.

Under intervjun uppger Jeffrey Gundlach att han fortfarande anser att USA-börserna befinner sig i en björnmarknad. Han hänvisar till de stora svängningarna i räntepolitiken hos Fed inför finanskrisen 2008 och ser likheter med bankens omsvängning från i december.

Främst förargas han över att centralbanken inte talar klarspråk kring varför man bytt räntepolitik. Enligt Fed har oljan spelat en roll men Jeffrey Gundlach understryker att råvaran har gått upp sedan december.

”Säg att Trump krävde det. Säg att ni är oroade över Europa, eller Kina, eller räntekurvan, eller detaljhandeln eller tillväxten. Men sluta med manipuleringen (gaslighting)”, säger Jeffrey Gundlach.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom