Oddsen talar för Trump

2016-01-26 13:32 Affärsvärlden SIX
Fastighetsmogulen Donald Trump. Foto: Marjorie Kamys Cotera/All over press

Oddssättarna har fastighetsmogulen och TV-stjärnan Donald Trump som den mest sannolika personen att bli Republikanernas presidentkandidat. Oddsen för honom har sjunkit till omkring 2 gånger pengarna, enligt Oddschecker.

I den senaste nationella opinionsundersökningen från CNN noterar Trump en ny högsta-notering med stöd av 41 procent bland republikaner. Samtidigt tror två tredjedelar av de tillfrågade republikanerna att Trump är den som kommer att bli partiets presidentkandidat.

I höstas trodde spelmarknaderna mest på senatorn Marco Rubio, som numera ligger på andra plats med odds på runt 3 gånger pengarna, före senatorn Ted Cruz på tredje plats.

På fjärde plats återfinns den tidigare Florida-guvernören Jeb Bush. Oddsen på honom ligger runt 8-11 gånger pengarna. Under den tidiga hösten ansåg oddssättare att han låg bäst till, men hans chanser anses ha minskat på senare tid.

På den demokratiska sidan är oddsen för att den tidigare senatorn och utrikesministern Hillary Clinton tar hem nomineringen omkring 1,20 gånger pengarna. Senatorn Bernie Sanders, som beskriver sig som demokratisk socialist, ger runt 4,25-5,0 gånger pengarna.

Partiernas primärval och liknande omröstningar i delstaterna kring kandidaterna hålls från februari och framåt. USA:s nästa presidentval hålls i november 2016. Landets 45:e president väntas sväras in i januari 2017.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom