Ökad förlust för Stockmann

Finska detaljhandelsbolaget Stockmann redovisar en vinst före skatt på -22 miljoner euro för det tredje kvartalet år 2015 (-20).

Rörelseresultatet för kvartalet, exklusive poster av engångskaraktär, uppgick till -13 miljoner euro (-15).

Det rapporterade rörelseresultatet uppgick till -16 miljoner euro (-15) och inkluderande poster av engångskaraktär på -3,2 miljoner euro i det aktuella kvartalet.

Försäljningen uppgick till 351 miljoner euro (405).

Bruttomarginalen uppgick till 50,1 procent (49,6).

Utsikterna för helåret 2015 är oförändrade:

Bolaget spår på grund av planerade strukturella förändringar att koncernens omsättning år 2015 kommer att minska jämfört med år 2014.

Rörelseresultatet exklusive poster av engångskaraktär förväntas bli bättre, men vara fortsatt negativt under år 2015 på grund av resultatutvecklingen i Stockmann Retail-enheten.

Rörelseresultatet för Real Estate och Fashion Chains-enheterna förväntas vara positivt.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco