Ökad förlust för Venue Retail Group

Förlusten ökade för Venue Retail Group för räkenskapsårets fjärde kvartal.

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter finansnetto på -80 miljoner kronor (-45) för räkenskapsårets fjärde kvartal som omfattar perioden juni till augusti 2015.

Värt att notera är att bolaget i samband med sammanställningen av årets bokslut upptäckt att man missat att göra en goodwillnedskrivning på 33 miljoner i det fjärde kvartalet i fjol. Denna justering har gjorts i efterhand, vilket betyder att resultatet före skatt i fjol, som ursprungligen rapporterades till -11 miljoner, nu justerats till -45 miljoner.

Rörelseresultatet var -77 miljoner kronor (-43).

Nedskrivningar belastar periodens resultat med -55 miljoner kronor (-33). Det fördelade sig på goodwill för Morris -35 miljoner (-33), “Varumärke Morris” -10 miljoner samt “Sverige” -10 miljoner. Morris är koncernens norska butikskedja för accessoarer.

“Det är viktigt att konstatera att nedskrivningen inte har förändrat vår syn på verksamheten i vare sig Norge eller Sverige. Vårt engagemang på dessa marknader är fortfarande lika stort och vår syn på framtiden för dessa verksamheter har inte förändrats”, skriver avgående vd Christel Kinning i rapporten.

Därutöver belastades resultatet av engångsposter med -3,7 miljoner (0) och butiksresultat för avvecklade butiker med -0,4 miljoner.

Nettoresultatet uppgick till -77 miljoner kronor (-50), motsvarande -6,27 kronor per aktie efter utspädning (-6,19).

Nettoomsättningen var 222 miljoner kronor (243).

Antalet butiker uppgick till 141 jämfört med 150 butiker motsvarande kvartal föregående år.

Bruttomarginalen var 47,5 procent (48,9).

Venue Retail lämnar precis som föregående år ingen utdelning.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.