Ökad omsättning för bemanningsbranschen

Bemanningsbranschens omsättning uppgick till drygt 5,5 miljarder kronor under andra kvartalet 2014, vilket är en ökning med 5 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan.

Kvartalsomsättningen har sedan 2011 legat stabilt runt 5 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande från Bemanningsföretagen.

Personaluthyrningen stod för 88 procent av branschens omsättning medan entreprenaderna utgjorde 6 procent. Omställning och rekrytering omsatte 3 procent var.

Industriförsäljningen utgjorde med sina 27 procent av omsättningen det största yrkesområdet och växte under perioden med 12 procent. Logistikförsäljningen uppgick till 18 procent och växte under perioden med 10 procent.

De största yrkesområdena storleksmässigt därefter är; administration med 14 procent och ekonomi med 9 procent. Hälsovård omsatte 8 procent, IT 7 procent, teknik 6 procent, callcenter 3 procent och marknadsföring 2 procent. Resterande 6 procent utgjordes av några mindre yrkesområden.

Bemanningsföretagen har över 500 medlemsföretag, varav 440 är auktoriserade och övriga är nystartade företag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.