Ökad omsättning för Zalando

Kinnevikbolaget Zalandos omsättning ökade till 501 miljoner euro under första kvartalet i år.

Kinnevik meddelade i dag att Zalando rapporterar följande utveckling för första kvartalet:

 * Nettoomsättningen ökade med 35 procent till 501 MEUR jämfört med första kvartalet 2013 (372 MEUR).

 * Koncernens rörelsemarginal förbättrades avsevärt jämfört med första kvartalet föregående år.

 * Förbättringen är främst driven av ökad produktivitet inom logistik samt bättre marknadsföringseffektivitet och en bra start på vår och sommarsäsong.

Rubin Ritter, medlem i Zalandos företagsledning, kommenterar:

”Inledningen på året har varit lovande, med en betydande förbättring i marginal för det första kvartalet jämfört med första kvartalet föregående år, så vi är på rätt väg med våra planer för 2014. Förbättringen i det första kvartalet understryker vår plan att ta ett viktigt steg mot, men inte fullt nå, positiv rörelsemarginal på koncernnivå 2014”.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets