Ökad vinst för Midsona

Midsona redovisar ökande omsättning och vinst under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget lämnar utdelningen oförändrad på 1,25 kronor.
Ökad vinst för Midsona - midsona-urtekram-700_binary_6848303.jpg

Omsättningen steg 9,3 procent till 825 miljoner kronor (755).

Rörelseresultatet blev 52 miljoner kronor (46), med en rörelsemarginal på 6,3 procent (6,1).

Resultatet före skatt var 42 miljoner kronor (44).

Resultatet efter skatt blev 35 miljoner kronor (33), en ökning med 6,1 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,64 kronor (0,71), vilket innebär en minskning med 9,9 procent mot föregående år.

Midsona föreslår 1,25 kronor i utdelning (1,25).

“Försäljningsmässigt tappade vi i de nordiska länderna under fjärde kvartalet framför allt eftersom vi fortsatt såg en negativ effekt av det avslutade Alpro-avtalet. Undantaget var Danmark, som hade god försäljningstillväxt i perioden. Dessutom var valutakursutvecklingen fortsatt ofördelaktig. Resultatmässigt lyckades vi helt kompensera försäljningstappet och negativa valutaeffekter genom att det nordiska kostnadsbesparingsprogrammet hade god effekt. Genomförda prisökningar kommer successivt få effekt under första kvartalet 2020”, säger Peter Åsberg i vd-ordet.

I Tyskland var utvecklingen positiv och bolaget är även mycket nöjt med hur södra Europa utvecklats även om försäljningen var mindre än väntat, påpekar Midsona-chefen.

Fokus under 2020 kommer att ligga på integration och vidare expansion i Europa genom förvärv.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.