Ökad vinst för Vitec

Programvarubolaget
Ökad vinst för Vitec - vitec-Lars-Stenlund-700-161216_binary_6812639.jpg

Vitec redovisar ett ebita-resultat om 69,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (61,5). Nettoomsättningen blev 289 miljoner kronor (262).

Ebita-marginalen blev 23,9 procent (23,5).

Rörelseresultatet uppgick till 45,0 miljoner kronor (40,9) motsvarande en rörelsemarginal om 15,6 procent (15,6)

Resultat efter finansnetto blev 41,0 miljoner kronor (38,1).

Vinst per aktie före utspädning var 1:11 kronor (0:96).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 36,2 miljoner kronor (28,8).

Vitecs repetitiva intäkter ökade med 22 procent under första gången och nådde för första gången över 80 procent av de totala intäkterna för ett kvartal.

Det skriver vd Lars Stenlund i delårsrapporten.

De nyförvärvade enheterna bidrog positivt samtidigt som befintliga verksamheter gjorde successiva förbättringar vilket tillsammans medverkar till en gynnsam utveckling, heter det.

Under de senaste åren har Vitec gjort förvärv i Norge, Finland och Danmark medan förvärvstakten varit lägre i Sverige.

”Vi är nu i ett skede där vår närvaro är likartad i alla fyra länder och det är därför tid att återföra del av vårt fokus till Sverige. Vi kommer att öka våra ansträngningar för att framöver åter göra förvärv i Sverige samt sträva efter att upprätthålla en balans i vår nordiska närvaro”, skriver Lars Stenlund.

Vid den danska upphandlingen för skriv- och läshjälpmedel för dyslektiker som skedde under sommaren, valde Vitec att inte prioritera den hårdvaruaffär, som bolaget hittills haft.

”Detta innebär att vi framgent har ett mer fokuserat mjukvaruerbjudande i den danska verksamheten inom Vitec MV, vilket vi också eftersträvat. Detta påverkade de totala intäkterna negativt för det tredje kvartalet, då hårdvaruförsäljningen till stor del har skett tidigare år under just tredje kvartalet. I och med detta har vi också belastat resultatet med 4 miljoner kronor för strukturkostnader”, skriver vd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco