Ökad virusoro på Wall Street

Börserna i New York sjönk på torsdagen efter förnyad oro för coronaviruset. Vissa investerare hänförde nedgången till en artikel i kinesiska Global Times som rapporterade om en stor ökning av nya virusfall i ett sjukhus i Peking, enligt CNBC.

Samtidigt bjöds det på stora kurssvängningar hos flera amerikanska bolag i torsdagshandeln.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 0,4 procent till 29.220. Det bredare S&P 500-indexet sjönk 0,4 procent till 3.373 medan Nasdaqs kompositindex hade backat 0,7 procent till 9.751.

”Även om spridningen huvudsakligen har hållit sig inom Kina har de ekonomiska konsekvenserna spridit sig till hela världen”, sade Ed Yardeni på Yardeni Research.

Utanför Kina har två dödsfall från coronaviruset rapporterats från Japan. I Sydkorea, som på torsdagen såg det första dödsfallet från coronaviruset, har det även skett en ökning av smittade.

Nätmäklaren E-Trade rusade nästan 22 procent efter beskedet att storbanken Morgan Stanley köper samtliga aktier för 13 miljarder dollar.

Morgan Stanley backade i sin tur drygt 4,6 procent efter affären, som beskrivs av Wall Street Journal som det största bolagsförvärvet i USA sedan finanskrisen 2008.

Klädeskoncernen L Brands sjönk 4,8 procent efter att ha bekräftat att en majoritetspost i Victoria’s Secret säljs till Sycamore Partners för 1,1 miljarder dollar. Affären blir den sista under vd:n och ordföranden Les Wexner, som lämnar efter 50 år.

Viacom CBS föll runt 18 procent efter en svag kvartalsrapport medan Dominos Pizza däremot överraskade positivt med sin rapport och handlades upp drygt 25 procent.

Six Flags rasade cirka 16 procent. Nöjesparksoperatören sänkte sin utdelning, gjorde en överraskande förlust fjärde kvartalet, levererade svaga utsikter och meddelade att finanschefen slutar.

Före börsöppningen kom statistik över Philadelphia Fed-index. Indexet över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 36,7 i februari. Väntat enligt Bloomberg News prognosenkät var ett index på 11,0.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var ned 5 punkter till 1,52 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco