Ökade intäkter för Hexatronic

Hexatronic redovisar ökade intäkter medan resultatet före skatt halverades i första kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. 

Nettoomsättningen steg till 421,1 miljoner kronor (339,2), en ökning med 24 procent mot föregående år. Den organiska tillväxten var 6 procent. 

Rörelseresultatet blev 14,4 miljoner kronor (13,7), med en rörelsemarginal på 3,4 procent (4,0). 

Resultatet före skatt var 9,6 miljoner kronor (13,7). 

Resultatet efter skatt blev 5,2 miljoner kronor (11,3). Resultat per aktie hamnade på 0,14 kronor (0,30), vilket innebär en minskning med 53 procent mot föregående år. 

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 30,8 miljoner kronor (-1,8).

”Året började mycket glädjande då vi i februari undertecknade ett avtal värt cirka 500 miljoner kronor med Cityfibre avseende uppkoppling via fiber till en miljon hushåll. Det var inte enbart vårt klart största avtal utan än viktigare ett tydligt bevis på värdet av att erbjuda kunderna en lösning på systemnivå som möjliggör ett kostnadseffektivare installationsförfarande”, kommenterar vd Henrik Larsson Lyon i delårsrapporten. 

”Vi går in i det andra kvartalet 2019 med en orderbok som organiskt är 22 procent högre än motsvarande tidpunkt föregående år. Den organiska tillväxten av orderboken är driven av marknader utanför Sverige. Vi har alltjämt en mycket positiv syn på FTTH-marknaden, de möjligheter 5G kommer ge i form av fiberutbyggnad, samt våra möjligheter till fortsatt lönsam tillväxt”, fortsätter Henrik Larsson Lyon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.