Oklart om DiCaprio ska spela Putin

2016-02-02 15:47 Affärsvärlden Finwire
Skådespelaren Leonardo DiCaprio och Rysslands president Vladimir Putin. Foto: All over press

På tisdagen meddelade den ryska tv-stationen Dozhd att Hollywood-skådespelaren Leonardo DiCaprio tackat ja till att spela den ryska presidenten Vladimir Putin i en kommande film. Men uppgifterna om hans medverkan dementeras av filmbolagets vd.

Enligt tv-kanalen ska filmproduktionen äga rum i Ryssland och Europa. För produktionen står amerikanska Knightsbridge Entertainment.

Förutom DiCaprio ska, enligt Dozhd, ytterligare en Hollywood-kändis - Matt Damon - agera producent. Filmens premiär ska enligt tv-kanalen ske våren 2017.

Enligt två nära källor till produktionen ska filmen bära den ryskapresidentens efternamn, meddelar Dozh.

Under onsdagen skriver nyhetssajten The Wrap att uppgifterna om DiCaprio inte stämmer. Grant Cramer, vd för Knightsbridge Entertainment, uppger för The Wrap att de inte har pratat med DiCaprio och att de just nu "för diskussioner med en känd regissör som är mycket intresserad".

DiCaprio uttryckte så sent som i januari i år en önskan att spela den ryske presidenten i samband med en intervju med Welt am Sonntag.

- Putin skulle vara väldigt, väldigt, väldigt intressant. Jag skulle älska att få spela honom, uppgav DiCaprio till den tyska tidningen.

Fortsättning lär följa...

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS