Oljebolag dementerar medieuppgifter

Oljebolaget Misen Energy, tidigare Capital Oil, dementerar i ett pressmeddelande på onsdagen uppgifterna i Expressens artiklar från den 25 och 26 juni. Artiklarna innehåller felaktiga uppgifter som kan vara vilseledande för investerarna, heter det i pressmeddelandet.

I artiklarna uppgav tidningen att bolaget tagit kontroll över hälften av Ukrainas gas- och oljetillgångar under en period på 20 år. Expressen presenterade dokument från ett gemensamt projekt med ett statligt Ukrainskt gasbolag.

Misens uppger att projektet Joint Activity Agreement i Ukraina handlar om att renovera och förbättra ett antal produktionsbrunnar och att bygga booster compressor-stationer.

”Detta uppnås genom tillhandahållande av ny teknik för att öka produktionen. Misen ansvarar för att säkra finansiering för denna uppgradering. Som betalning har Misen rätt till hälften av nettoresultatet efter skatt för den ökade naturgasproduktionen ovanför baslinje (jämfört med ett scenario om ingenting hade gjorts)”, heter det i pressmeddelandet.

Misen hänvisar vidare till ett pressmeddelande från den 6 september 2013 samt bolagets delårsrapport från den november 2013 där projektet JA beskrivs närmare.

Vidare hänvisas till bolagets hemsida där Misens aktieägare finns tillgängliga.

”Beträffande uppgifterna i Expressens artikel om vad som sägs vara yttersta ägare av aktier i Misen, har bolaget, liksom andra noterade bolag, ingen möjlighet att fastställa bakomliggande ägarstrukturer. Misen följer all relevant lagstiftning och relevanta börsregler avseende information om aktieägare”, uppger Misen.

Handelsstoppet i oljebolaget Misen Energy, tidigare Capital Oil, upphävs vid öppning i dag, enligt ett börsmeddelande.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco