Oljebolag gick starkt på Wall Street

New York-börserna stärktes på onsdagen då bristen på nyheter i handelskonflikten mellan USA och Kina under dagen uppfattades som positivt.
Oljebolag gick starkt på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Flera olje- och energibolag gick starkt, samtidigt som oljepriset steg, medan tekniksektorn släpade efter något.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 1,0 procent till 26.035. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,7 procent till 2.887, medan Nasdaq Composite ökade 0,4 procent till 7.857.

”Vi är bara en rubrik eller en tweet från triumf eller tragedi nästan varje dag nu. Vi balanserar verkligen på en knivsegg och det gör trading väldigt svårt”, sade Arthur Hogan, chefsmarknadsstrateg på National Securities Corp, enligt Bloomberg News.

”Medan centralbanker och regeringar kan försöka begränsa nedsidan, ser uppsidan för aktier ut att vara begränsad såvida vi inte får se en oväntad förbättring i handelsspänningarna”, sade Mark Haefele, global investeringschef vid UBS, till CNBC.

”Det är intressant med alla goda råd och åsikter om Kina men sanningen är att det tidigare agerandet varit ett stort misslyckande, men nu går det bra med Kina”, skrev USA-presidenten Donald Trump på Twitter tidigare under onsdagen.

Bland enskilda bolag föll programvaruföretaget Autodesk 6,7 procent efter att ha sänkt sin prognos.

Juvelerarkedjan Tiffany & Co levererade en delårsrapport där resultat per aktie slog förväntningarna men försäljningen inte levde upp till analytikernas estimat och prognosen för jämförbar försäljning sänktes. Aktien var upp 3,0 procent.

Datortillverkaren Hewlett-Packard kom med förbättrade resultatutsikter för helåret 2019 efter tisdagens stängning. HP:s aktie steg 3,4 procent.

Kosmetikabolaget Coty var upp 6,0 procent efter att ha släppt kvartalssiffror före öppning. Resultatet var i linje med förväntat och bolaget meddelade även att det säljer sin kontrollerande del i e-handelsbolaget Younique tillbaka till grundarna.

På råvarumarknaden steg oljepriset efter att USA:s energidepartement visat större nedgång i oljelager än väntat. WTI-oljan var upp 1,6 procent till 55:78 dollar per fat. Bland oljebolagen var Exxon och Chevron upp runt 0,8 procent. Halliburton, ett av världens största oljeservicebolag, var upp 4 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1,47 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets