Oljepriset backar efter en stark vecka

Efter en stark vecka för oljepriset låg oljeterminerna på minus under fredagsmorgonen. Ett fat Brentolja noterades kring 60:25 dollar.
Oljepriset backar efter en stark vecka - olja-700_binary_6949970.png

Under veckan har oljepriserna stigit bland annat med stöd av lagersiffror från USA. Råvarulagren föll med över 10 miljoner fat i förra veckan till den lägsta nivån sedan oktober 2018, visade statistik från USA:s energidepartement i onsdags.

På flera basmetaller noterades också lägre priser på fredagen men nickel fortsatte upp. Bakom nickelprisets uppgång i år ligger bland annat envisa rykten om att Indonesien avser att införa ett stopp för nickelmalmexport tidigare än beräknat.

Finansmarknaderna har det senaste dygnet präglats av mer positivt risksentiment efter vad som uppfattades som mer försonande kommentarer från såväl Kina som USA kring handelskonflikten på torsdagen. Samtidigt finns oro för hur orkanen Dorian, som närmar sig Florida, kommer att påverka den amerikanska oljeproduktionen. Oljebolag i Mexikanska golfen var i förra månaden tvungna att stänga 74 procent av sin produktion när orkanen Barry härjade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.