Oljepriset lyfter Wall Street

2016-03-11 15:54 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

Börserna i New York handlades högre på fredagen och spelade därmed vidare på den positiva ton som avslutade torsdagens handel. Stigande oljepriser lyfte energi som var dagens bästa sektor. Dagens svagaste sektor var telekom.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.40 upp 1,1 procent till 17.183. Det bredare indexet S&P 500 var upp 1,2 procent till 2.013 medan det tekniktunga Nasdaq Composite var upp 1,3 procent till 4.722.

Tioårsräntan var 3 punkter högre vid 1,96 procent medan trettioårsräntan var 2 punkter högre vid 2,72 procent.

Det hände inte mycket varken bolags- eller makrofronten. I stället hade marknaden att smälta det stimulanspaket som ECB lade fram i går, där utökade tillgångsköp, i både euro och omfattning, och ett nytt riktat utlåningsprogram var huvudpunkterna.

American Express höll kapitalmarknadsdag där man upprepade prognoserna för helåret och försäkrade, mot bakgrund av ett svagt 2015, att bolagets affärsmodell fortfarande fungerar. Aktien var upp 0,6 procent.

Mylan, som lagt ett bud på Meda och i det stött på patrull från nederländska motsvarigheten till aktiespararna, uppgav i en inlaga till SEC att de största ägarna uttryckt sitt stöd för Meda-budet. Aktien var upp 0,4 procent.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom