Oljepriset tyngde på Wall Street

2017-04-20 07:10 Direkt Affärsvärlden
Wall Street. Foto: All over press

Ett fallande oljepris tyngde sentimentet på de amerikanska aktiemarknaderna under onsdagen och kvartalsrapporter var i fortsatt fokus.

Dow Jones stängde 0,6 procent ned vid nivån 20.318. Nasdaq hade samtidigt stigit med 0,2 procent till 5.850 och S&P 500 var 0,2 procent lägre vid nivån 2.338.

Energi var den sämst presterande sektorn. Oljepriset föll med över 4 procent på onsdagskvällen då amerikansk data visat en lagerökning. Tungviktarna Chevron och Exxon Mobil sjönk båda med omkring 1 procent.

IBM rörde sig i samma riktning, ned 5 procent, sedan bolaget rapporterat sjunkande intäkter för det tjugonde kvartalet i rad. Bolaget var dessutom den sämst presterande aktien i både S&P 500 och Dow Jones.

Investmentbanken Morgan Stanley som redovisat bättre intäkter och resultat än väntat steg däremot med 2,0 procent.

Yahoo levererade ett bättre resultat vad marknaden förväntat sig och meddelade att det planerade uppköpet av Verizon väntas slutföras i juni. Aktien stängde 1,2 procent lägre.

Textron, bland annat verksamt inom flygplans- och helikopterindustrin, backade med 2,8 procent. Bolaget rapporterade en försäljning som inte var i nivå med estimaten och meddelade vidare att det ska fortsätta med sin omstruktureringsplan.

Strax efter USA-börsernas stängning lämnades delårsrapporter från bland annat American Express och Qualcomm. Båda bolagen uppvisade vinst och försäljning över förväntan och steg med 2,5 respektive 1,8 procent i efterhandeln.

På makrofront visade den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, att ekonomin i USA växt med en blygsam till måttlig takt mellan mitten av februari och slutet av mars. Trots inflationstrycket var det svårt för arbetsgivare att attrahera och behålla personal.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var 4 punkter upp till 2,21 procent.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom