Omsättningen ökar för Bergs Timber

Sågverksbolaget Bergs Timber redovisar ett resultat efter finansnetto på 1,2 miljoner kronor (14) för det fjärde kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2013/2014.

I fjolårets resultat, inom parentes, ingick en vinst vid försäljning av skogsfastigheter med 29 miljoner.

Rörelseresultatet blev 2,9 miljoner (16).

Nettoresultatet uppgick till 0,8 miljoner (10), vilket motsvarar 0,01 kronor per aktie (0,1).

”Resultatförbättringen beror främst på högre produktionstakt, högre nettoförsäljningspriser samt en lägre kostnadsnivå än motsvarande period föregående år”, heter det. Den nya såglinjen i Mörlunda har belastat resultatet negativt under kvartalet, medger man samtidigt.

Nettoomsättningen uppgick till 158 miljoner (137).

Styrelsen föreslår, likt föregående år, att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret.

Produktionen under kvartalet var 47.000 kubikmeter sågad vara (m3sv), vilket var 11.000 m3sv högre än motsvarande period föregående år. Ökningen beror på ”ett bra kapacitetsutnyttjande vid anläggningen i Orrefors samt en successivt ökad produktion vid den nya klenlinjen i Mörlunda”, skriver bolaget här.

Den nya såglinjen vid Mörlunda invigdes den 24 maj och produktionen har successivt förbättrats och är nu nära den målsättning med en årstakt på 110.000 m3sv per år vid två skift. ”Vidtagna åtgärder och intrimning ger nu effekt och vi räknar med att anläggningen kommer att nå planerad produktion under hösten”, heter det.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets