Omstruktureringskostnader uppges ge negativt resultat för Deutsche Bank

Den tyska storbanken Deutsche Bank kommer att ta omstruktureringskostnader på mellan 3 och 5 miljarder euro under 2019. Detta kommer att föra ner nettoresultatet för innevarande helår till minus.
Omstruktureringskostnader uppges ge negativt resultat för Deutsche Bank - deusche-bank-ner-700_binary_6947027.jpg

Det skriver Financial Times med hänvisning till källor.

Det finns dock inga planer på att ta in nytt kapital för att finansiera omstruktureringen, enligt uppgifterna.

Omstruktureringsplanen kommer att läggas på styrelsens bord i helgen. Den inbegriper minskning på upp till 20.000 arbetstillfällen, att jämföra med drygt 90.000 anställda. Vidare ska mer än 50 miljarder i tillgångar föras över till en så kallad ”bad bank”, skriver affärstidningen.

Deutsche Banks totala kostnader var omkring 23 miljarder euro under helåret 2018, varav 12 miljarder euro var relaterat till personalkostnader. Detta år har banken tänkt sig att sänka de totala kostnaderna med runt 1 miljard euro medan den nya planen siktar på en kostnadsminskning om 4 miljarder euro till 2022, enligt FT.

Planen inkluderar en radikal krympning av investmentbanken, inte minst med stora nedskärningar på Wall Street. Den olönsamma amerikanska aktiehandelsdelen kommer helt att stängas medan USA-räntedivisionen kommer att bantas.

Financial Times möts även av samma uppgifter som tyska Manager Magazins tidigare rapporterat om, nämligen att investmentbank-chefen Garth Ritchie hänger löst. Vd:n Christian Sewing kommer då i stället själv att ta ansvar för investmentbank-delen, enligt FT:s uppgifter.

Regelefterlevnadschefen Sylvie Matherat kommer troligtvis också att lämna banken, liksom chefen över den asiatiska verksamheten, Werner Steinmüller, som närmar sig pensionsålder. Åtminstone en ny ledande befattningshavare kommer att utses, fortsätter uppgifterna.

Deutsche Bank-aktien, som handlas kring all-time-low, var svagt ned i Frankfurt på torsdagseftermiddagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets