Omvänd vinstvarning från SAS

SAS resultat för 2019 kommer att bli bättre än vad bolaget tidigare bedömt.

Det framgår av ett pressmeddelande från flygbolaget i samband med bolagets månatliga trafikrapport.

SAS spår nu att resultatet före skatt och jämförelsestörande poster kommer uppgå till 700-800 miljoner kronor för räkenskapsåret 2019.

SAS tidigare utsikter var att det skulle bli utmanande att uppnå ett positivt resultat före skatt och jämförelsestörande poster under räkenskapsåret 2019.

Den bedömningen är en ”effekt av starka passagerarsiffror och förbättrade enhetsintäkter”, enligt SAS.

”Trots ett utmanande år är vi glada över att kunna uppvisa en stark utveckling i vår verksamhet under de sista månaderna av räkenskapsåret 2019. Särskilt uppmuntrande är en fortsatt förbättrad utbuds-/efterfrågebalans i Skandinavien och att vårt produkterbjudande i kombination med vårt målmedvetna arbete för ett mer hållbart flygande har lockat fler kunder att resa med SAS”, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

SAS rapport för det fjärde kvartalet väntas den 5 december. Räkenskapsåret sträckte sig fram till oktober.

SAS resultat före skatt och jämförelsestörande poster för räkenskapsåret 2018 uppgick till 2.041 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets