Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Onlineläsarna flydde efter betalspärr

2010-08-17 09:36

Sedan brittiska tidningen The Times låste sina nyhetssajter för betalande prenumeranter har över miljonen läsare flytt tidningen, rapporterar Dagens Media.

Det var i slutet av maj som The Times som första stora dagstidning började ta betalt för allt innehåll på Thetimes.co.uk och Thesundaytimes.co.uk.

Sedan dess har antalet unika besökare på sajterna minskat från 2,79 miljoner i maj till 2,22 miljoner i juni (då det fortfarande gick att läsa gratisnyheter på numera nedlagda timesonline.co.uk) och 1,61 miljoner i juli, enligt siffror från ComScore.

Det genomsnittliga antalet minuter som spenderas på sajterna har minskat från 7,6 minuter per person i maj till 4 minuter i juli. Sidvisningarna har minskat från 29 miljoner per månad till 9 miljoner.

The Times har ännu inte offentliggjort hur många som har tecknat prenumeration på de låsta sajterna, men enligt The Brand Republic lär antalet prenumeranter vara betydligt lägre än de 1,6 miljoner besökare som enligt Comscore har varit inne på förstasidan.

Ägaren Rupert Murdoch sa i ett tal i förra veckan att prenumerationsnivåerna var starka, utan att gå in på några detaljer.

affarsvarlden Administrator

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom