Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Opec överväger agera efter virusutbrottet

2020-01-28 13:57
Foto: Science Photo Library/TT

Opec diskuterar möjligheten att förlänga det nuvarande avtalet om produktionsbegränsningar till åtminstone juni, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

De har också beredskap att skärpa begränsningarna om efterfrågan i Kina faller på grund av coronaviruset och det är fortsatt nedåttryck på priserna.

Även Financial Times rapporterade tidigare att Opec+ har en diskussion om fördjupade begränsningar.

"De är redo att göra något om det finns ett behov. De bevakar marknaden noga", sade en källa.

I december utökade länderna inom Opec+ det nuvarande avtalet (som löper till mars) med 500.000 fat till att omfatta produktionsbegränsningar på 1,7 miljoner fat per dag, vilket tillsammans med Saudiarabiens frivilliga åtgärder skulle ta de totala begränsningarna till 2,1 miljoner fat per dag.

SEB skrev i ett marknadsbrev att Opec troligen kommer att kliva in och minska utbudet under en månad eller två för att förhindra en lageruppbyggnad som marknaden måste kämpa med under en utdragen period.

"Taktiska sänkningar är Opecs starkaste kort. Lagren är redan höga, och gruppen vill inte se dem stiga om de kan undvika det", skrev SEB.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom