Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Öppning strax under nollan väntas på börsen

2015-05-28 07:56

Stockholmsbörsen väntas inleda strax under nollan på torsdagen.

De amerikanska börsindexen steg under onsdagskvällen. På den breda marknaden var S&P 500 upp med ytterligare omkring 0,3 procent medan Nasdaq Composite spädde på med ytterligare 0,6 procent, i förhållande till noteringarna vid halv sextiden. För Nasdaq Composite var det ett nytt all-time-high.

I den asiatiska handeln har indexpilarna rört sig oregelbundet med viss uppgång i Tokyo, medan de glödheta kinesiska börserna fallit tillbaka runt två procent.

På terminsmarknaden väntas en viss svaghet vid start på de stora börserna i Europa. I USA signalerar terminerna för en viss nedgång i eftermiddag.

Stockholmsbörsen fick i går en rejäl skjuts uppåt på förhoppningar om ett nära förestående avtal mellan Grekland och långivarna. I dag har pendeln svängt tillbaka en aning då EU-kommissionens vice ordförande Valdis Dombrovskis och Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble dementerat att ett avtal är nära förestående.

I dag och i morgon kommer G7-möte att hållas i Tyskland. Säkerligen kommer den grekiska frågan diskuteras mellan potentaterna.

Bland morgonens nyheter noteras att Lindab har haft problem med bedrägerier i sin ungerska verksamhet. Ledande personer för den ungerska verksamheten har nyligen fått sparken. Lindab bedömer att man lidit kostnader historiskt, men uppskattar att konsekvenserna för resultatet i framtiden är begränsade.

Arcam har meddelat riktad nyemission om 250 miljoner kronor till Första AP-fonden, som medför en aktieutspädning på 8,8 procent. Teckningskursen i emissionen var 139 kronor, att jämföra med gårdagens stängningskurs på 144,50 kronor.

SKF har tecknat ett hjullageravtal med Volkswagens Golf. Avtalet innebär en utvidgning geografiskt av tidigare samarbete med Volkswagen.

PA Resource har meddelat att den strategiska översynen kommer att pågå under hela året. Morgondagens delårsrapport har skjutits på framtiden då bolaget vill att diskussionerna med bolaget långivare inom ramen för företagsrekonstruktionen ska slutföras.

På rekommendationsfronten har Citi höjt rekommendationen för Ericsson till köp från neutral och LB Securities har inlett bevakning av Semafo med en köprekommendation.

På dagens agenda väntas flera intressanta makropunkter. Särskilt EMU:s konjunkturbarometer är intressant, men även statistik från USA över nya jobbsökande och avtalade husköp är av större intresse.

I eftermiddag, med start klockan 14.00, anordnar också Stora Enso en kapitalmarknadsdag i London, som är webbsänd.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom