Oregelbunden börsstart väntas

2016-01-21 07:02 Affärsvärlden SIX
Interiör från Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX Group i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stockholmsbörsen väntas få en oregelbunden start på torsdagen.

USA-börserna, som hade en tung dag med fallande kurser, återhämtade sig under kvällen efter Stockholmsbörsens stängning. Nedgångar i oljepriset och tillväxtoro agerade sänke.

Förhandeln i Stockholm hos IG Markets indikerar runt klockan 08.40 en oregelbunden öppning, en försvagning från noteringen tidigare under morgonen. Terminerna på de ledande Europabörserna uppvisade med en knapp halvtimma före dagens start på handeln en blandad utveckling. Terminen för Frankfurtbörsen visar på en uppgång på 0,4 procent och i London är uppgången 0,2 procent medan terminen för Parisbörsen är ned 0,3 procent

Goldman Sachs har nedgraderat sin rekommendation för Ericsson till sälj från tidigare neutral.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Fingerprint Cards med en säljrekommendation och en riktkurs på 200 kronor, drygt 50 procent under rådande börskurs.

Rapportsäsongen för det fjärde kvartalet är ännu i sin linda, men under morgonen släppte Avanza sina siffror för kvartalet. Utfallet för resultatet på sista raden var drygt 6 procent över förväntningarna enligt SIX News konsensus. Styrelsen föreslår en utdelning på 10,50 kronor per aktie, strax över förväntningarna vid 9,88 kronor.

Tieto har ingått ett outsourcingavtal med Göteborg Energi omfattande ett värde på cirka 400 miljoner kronor över fem år.

Moberg Pharma kommer till följd av investeringar och satsningar på dess varumärken i USA inte att nå en ebitda-marginal om minst 25 procent 2016. Långsiktigt är målet dock en ebitda-marginal om minst 25 procent. Samtidigt undersöks möjligheten att emittera ett obligationslån.

Bactiguard har, efter sitt godkännande för sin infektionshämmande urinvägskateter i Kina, mottagit den första ordern på 100.000 katetrar i landet till ett ordervärde på drygt 3 miljoner kronor.

Koreanska spelföretaget Smilegate investerar 344 miljoner kronor i Starbreeze. Dessutom föreslås att Smilegate får en representant i Starbreeze styrelse sam tett långsiktigt strategiskt partnerskap.

Vid klockan 13.00 väntar en rapport från Bergs Timber för det brutna första kvartalet under perioden september till november 2015. På agendan finns även ett räntebesked från ECB klockan 13.45 med efterföljande konferens.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet