Oregelbunden öppning väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda fredagen oregelbundet efter en mer eller mindre sidledes utveckling även på torsdagen.
Oregelbunden öppning väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

USA-börserna sjönk marginellt på torsdagskvällen, men de amerikanska börsterminerna pekar aningen upp på fredagsmorgonen. I Europa väntas Londonbörsen öppna något upp medan börsterminerna på den europeiska kontinenten pekar något ned.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas öppna ned 0,1 procent enligt IG Markets förhandel. På torsdagen sjönk indexet 0,1 procent till 1.627.

Asienbörserna gick åt skilda håll på fredagen med nya nedgångar på börserna i Hongkong och Fastlandskina, men uppgångar i Tokyo och Australien. Senare på morgonen inkom Kinas exportsiffror för mars över förväntan.

I eftermiddag riktas blickarna mot den amerikanska banken JP Morgan som delårsrapport.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisade ett förvaltningsresultat på 306 miljoner kronor för det första kvartalet. Det var något lägre än Infront Datas snittestimat på 318 miljoner utifrån tre analytikers prognoser. Ett antal aktörer inom detaljhandeln har det tufft och påverkar bolaget. Atrium Ljungberg upprepar dock helårsprognosen för bolagets förvaltningsresultat.

Sektorkollegan Fabege redovisade högre hyresintäkter och förvaltningsresultat, men eftersom de orealiserade värdeförändringarna på fastigheter var lägre sjönk vinsten.

”Jag ser i dagsläget inga tecken på någon avmattning. Den negativa nettouthyrningen under kvartalet var ett resultat av Skatteverkets beslut att flytta till nya lokaler”, säger avgående vd Christian Hermelin. Även Atrium Ljungberg hade negativ nettouthyrning i kvartalet.

Hexagon har meddelat att kvartalsresultatet kommer att belastas med kostnader på 9,7 miljarder euro från förvärvet av Thermopylae Sciences and Technology.

Kontraktstillverkaren Note har fått en ny storkund i form av Delaval. Produktionen är under upprampning för att på årsbasis nå cirka 60 miljoner kronor.

Telekombolaget Ericsson har fått höjd riktkurs av Nordea Markets från 91 till 102 kronor med fortsatt köprekommendation.

Gruvbolaget Boliden har fått höjd riktkurs av Barclays Capital från 255 till 310 kronor med upprepad rekommendation om överviktning. Även Handelsbanken har höjt sin Bolidenriktkurs, till 330 kronor.

Evolution Gaming har fått höjd riktkurs av Barclays Capital från 745 till 815 kronor.

På fredagen skils utdelningar av i bland annat ICA, Saab, Holmen och Sweco.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.