Oregelbunden öppning väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas öppna oregelbundet på onsdagen efter att ha slutat lägre på tisdagen när Italiens premiärminister Giuseppe Conte aviserade sin avgång.
Oregelbunden öppning väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

I kväll vänds blickarna mot protokollet från den amerikanska centralbankens Federal Reserves förra penningpolitiska möte i slutet av juli.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna omkring oförändrat, efter att på tisdagen ha slutat ned 0,3 procent vid nivån 1.534.

Asienbörserna har utvecklats blandat på onsdagen. USA-börserna sjönk visserligen drygt 0,5 procent under tisdagskvällen jämfört med tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning, men USA-terminerna indikerar en återhämtning på ett par tiondelar i eftermiddag.

Även Europabörserna såg ut att återhämta sig något i inledningen. De tyska, brittiska och franska börsterminerna var alla upp runt 0,2 procent.

Bygghissbolaget Alimaks delårssiffror var överlag aningen lägre än vad analytiker hade räknat med enligt Infront Data. Orderingången sjönk 3 procent och Alimak har märkt av ökad osäkerhet på marknaden inom Construction.

Ljudboksbolaget Storytel har tecknat ett nytt treårigt avtal med Bonnierförlagen. Det var i våras det blev känt att parterna inte kunde komma överens och Storytel har sedan början av april inte kunnat erbjuda nya titlar från Bonnierförlagen.

Kycklingföretaget Scandi Standard ökade nettoomsättningen i det gångna kvartalet med 10 procent och rörelseresultat med 46 procent till 101 miljoner kronor.

First North-bolaget Raketech, verksamt inom affiliate-tjänster inom sportspelsmarknaden, redovisar en intäktsnedgång på 6 procent och ett sjunkande justerat ebitda-resultat. Bakom utvecklingen står bland annat lägre spelarvärden på den svenska marknaden.

Bryggeriet Kopparbergs lansering av Kopparbergs Gin på den brittiska marknaden har gått långt över förväntan. Bolaget redovisar samtidigt ökad nettovinst trots lägre omsättning.

Byggkoncernen Skanska har tecknat avtal värt 1,3 miljarder kronor med Trafikverket om att bygga dubbelspår till godsjärnvägen Hamnbanan i Göteborg.

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko redovisar ökade intäkter och förbättrat resultat för det gångna kvartalet. Inom segmentet Online växte omsättningen med 44 procent.

Astra Zeneca nådde inte primärmålet i fas 3-studien Neptune med Imfinzi i kombination med tremelimumab mot icke småcellig lungcancer.

Kappahls styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera Mellby Gårds bud på 20 kronor per aktie, enligt besked på tisdagskvällen.

Bland rekommendationer från analyshus kan noteras att Pareto Securities har höjt sin rekommendation för Raysearch till köp efter tisdagens delårsrapport som fick aktien att stiga 17 procent. Riktkursen skruvas upp från 125 till 180 kronor.

H&M har fått höjd riktkurs av Jefferies från 140 till 160 kronor med upprepad behållrekommendation. Aktien stängde på drygt 175 kronor i tisdags och har klättrat 39 procent sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.