Oregelbundet på Asienbörserna

Asienbörserna handlades oregelbundet på torsdagen när nyhetsflödet kring de planerade handelssamtalen mellan USA och Kina fortsatte att skicka index ömsom upp och ömsom ned.
Oregelbundet på Asienbörserna - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

Tokyobörsen och de kinesiska börserna steg något medan kurserna backade en del i Sydkorea och Indien.

Inledningsvis sjönk Asienbörserna på oro för att handelssamtalen kan komma att avbrytas i förtid, men kurserna återhämtade sig senare efter vissa positivare signaler.

Bloomberg News rapporterade att en valutapakt som länderna kom överens om i februari innan samtalen kollapsade kan inkluderas i ett avtal som skulle hindra fortsatta höjningar av tullar. Reuters rapporterade dock att Kina har sänkt förväntningarna om betydande framsteg inför samtalen.

I protokollet från Feds policykommitté FOMC:s möte den 17-18 september, som offentliggjordes på onsdagskvällen, framkom det att den amerikanska centralbanken har blivit allt mer bekymrad för USA:s ekonomi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.