Öresund dumpar nära hela Cision-innehavet

2012-04-17 10:29 Affärsvärlden Redaktionen
”Tråkigt”, kommenterar Öresunds vd Fredrik Grevelius bolagets beslut att dumpa nära hela innehavet i Cision. Foto: Scanpix

Öresund har under mars sålt i princip hela sitt innehav i Cision på grund av det stämningshot som hänger över mediebevakningsbolaget.

"Man kan till stor del koppla försäljningen till det och den osäkerhet det medför. Det är tråkigt eftersom det kändes som att bolaget var på rätt väg, men osäkerheten har ökat i och med stämningshotet", säger Öresunds vd Fredrik Grevelius till Nyhetsbyrån Direkt.

Öresund har enligt SIS Ägarservice sålt nästan 470.000 Cision-aktier och hade i slutet av mars kvar endast 25.000 stycken. Ägarandelen har sjunkit från 3,3 till 0,2 procent under perioden. Öresund har varit ägare i Cision sedan 2009, enligt SIS.

Cision hotas av skadeståndskrav från ett stort amerikanskt förlag på grund av påstådda rättighetsintrång och bolaget utesluter inte väsentlig effekt på resultatet, enligt besked från bolaget i början av mars. Cision har inlett en diskussion med den icke namngivna motparten och detta är i princip all information bolaget har skickat ut i ärendet.

Creades, avknoppat från Öresund, har också sålt i Cision och här har ägarandelen minskat från 4,6 till 3,4 procent under mars.

Affärsvärlden Redaktionen

Premiumnyheter

Aktuellt inom