Öresund ökar substansen mindre än index – höjer utdelningen

Investmentbolaget Öresund ökade substansen med 7,6 procent under det fjärde kvartalet. Under samma period steg SIX Return Index med 9,7 procent.

Substansvärdet var 135 kronor per aktie per den 31 december.

Rörelseresultatet blev 425,4 miljoner kronor (-209,8).

Resultatet efter skatt blev 430,8 miljoner kronor (-209,4).

Resultat per aktie hamnade på 9,48 kronor (-4,61).

Under det fjärde kvartalet förvärvades det aktier för 511 miljoner kronor (718) och avyttrades för 508 miljoner kronor (974).

De större enskilda nettoförvärven av värdepapper under årets fjärde kvartal var SEB på 314 miljoner kronor och Max Fastigheter på 93 miljoner.

De större enskilda nettoförsäljningarna av värdepapper under årets fjärde kvartal var Svolder på 271 miljoner kronor, Fabege på 131 miljoner kronor och Hexagon på 55 miljoner kronor.

Öresund föreslår en höjd utdelning på 6,00 kronor per aktie (5,50), uppdelad på två utbetalningar med tre kronor i april och tre kronor i oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.