Öresunds nya vd: Utmaningen är att hitta bra investeringar

Investmentbolaget Öresund har beslutat att utse Nicklas Paulson till ny vd från och med början av 2018. Till Affärsvärlden säger han att han vill titta på att bredda bolaget.

Nicklas Paulson har mer än 20 års erfarenhet av finansbranschen och kommer närmast från finance corporate-avdelningen på Carnegie. I början av 2018 tillträder han posten som vd i Öresund. Affärsvärlden har ställt tre frågor till den nya vd:n.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt bra att göra något nytt och spännande.

Vad vill du göra med Öresund?

– Det är lite svårt att säga innan jag har börjat, men mot bakgrund av den fantastiska utveckling Öresund har haft så är det väl att fortsätta på den vägen och kanske hitta lite nya infallsvinklar från sidan jag kommer ifrån.

– Kanske att bredda Öresund lite, jag har ju jobbat både med noterat och onoterade bolag medan Öresund har riktat in sig på noterat.

Vilka är de största utmaningarna med den nya rollen?

– Utmaningarna är som alltid att hitta bra investeringar, men nu som vd för ett noterat bolag.

– Jag har jobbat som rådgivare innan men nu kommer jag få leva med de beslut som fattas. Och sen blir det ju mer operationellt eftersom att man är ägare, Öresund har ju representanter som sitter med i styrelsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco