Orkla köper Cederroth

Riskkapitalbolaget Capman har gått med på att sälja sitt ägande i hygienföretaget Cederroth till Orkla, enligt ett pressmeddelande.

Finska Capman har sedan 2008 investerat i det svenskgrundade företaget Cederroth och innehar ett ägande på cirka 70 procent.

Cederroth har 850 anställda och 2013 nådde de en omsättning på knappt 2 miljarder kronor. I företagets portfölj ingår hygien- och hälsoproduktsmärken som LdB, Asan, Bliw, HTH, Salvequick, LongoVital, Multiplex, Samarin, Allévo and Grumme.

“Vi har implementerat ett flera strategiska initiativ under vår ägarskapsperiod, bland annat genom att optimera försäljningsverksamheten, utveckla sårbehandlings-avdelningen och utföra en strategisk konsolidering inom tillverkningen. Cederroth är nu i en utmärkt position för att fortsätta sin framgångsrika tillväxt som en del av en större grupp”, säger Göran Barsby, Senior Partner på CapMan Buyout och ansvarig för investeringen.

Norska Orkla, vars industrikonglomerat producerar marknadsvaror med Norden som hemmamarknad, väntas göra verksamheten för personlig vård och hygienprodukter, Orkla Home & Personal, störst i Norden efter köpet.

Transaktionen inväntar nu godkännande från konkurrensmyndigheter och förväntas senast vara klar inom tredje kvartalet 2015.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.