Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Oscar Engelbert storsäljer i Oscar Properties

2018-09-20 06:42
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Jörgen Appelgren/Affärsvärlden

"Jag har för avsikt att göra lite andra investeringar i mitt moderbolag - det är därför jag säljer", säger Oscar Properties vd Oscar Engelbert.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties grundare, storägare och tillika vd Oscar Engelbert har sålt sina 384.070 preferensaktier i bolaget till ett värde av 69,9 miljoner kronor eller 182 kronor per aktie. Det innebär en rabatt på 2,4 procent jämfört med att Oscar Holdings preferensaktie stängde vid 186:50 kronor på onsdagen.

Försäljningen har skett via bolaget Parkgate som är bolaget genom vilket Oscar Engelbert äger aktier i Oscar Properties.

Oscar Engelberts innehav av stamaktier, via Parkgate, motsvarande drygt 40 procent av kapitalet i Oscar Properties, berörs dock inte av transaktionen.

"Preferensaktierna ska ses som en utdelning som ägaren kan välja att sälja eller behålla, mitt innehav av stamaktier i Oscar Properties är fortfarande min utan jämförelse största privatekonomiska investering. Mitt engagemang som huvudägare och min starka tilltro till Oscar Properties kvarstår. Vi står inför en mängd spännande möjligheter och jag ser fram emot att fortsätta leda och utveckla Oscar Properties mot våra strategiska mål", uppger Oscar Engelbert i en kommentar.

Oscar Engelbert har tidigare meddelat att han inte har några avsikter att minska sitt innehav av stamaktier, utan han kvarstår som en långsiktig ägare.

Vid halvårsskiftet hade Oscar Engelbert genom bolag 12.092.482 stamaktier och 384.070 preferensaktier, enligt bolagets hemsida.

"Jag har för avsikt att göra lite andra investeringar i mitt moderbolag - det är därför jag säljer", sade Oscar Engelbert till Dagens Industri på onsdagen.

Han sade samtidigt att det är "lite för tidigt" att prata om vilka investeringar han har i åtanke.

"Just nu är det i skede när vi bygger upp det", sade han vidare.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom