Oscar Properties får igenom nya villkor för obligationslån

Bostadsutvecklaren Oscar Properties förslag om ändrade villkor för ett obligationslån har accepterats av ett tillräckligt antal ägare.
Oscar Properties får igenom nya villkor för obligationslån - oscar-properties-700_binary_6947966.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det innebär bland annat att obligationslånets slutliga förfallodatum förlängs med två år, från den 3 september 2019 till den 3 september 2021, att kupongräntan höjs från och med den 3 september 2019 samt att återlösenpriset för obligationerna ändras till 100 procent av det nominella beloppet till och med den 3 september 2019 med efterföljande halvårsvis höjning om 2 procentenheter, till maximalt 108 procent det sista förlängningshalvåret.

”Förlängningen av obligationslånet till den 3 september 2021 är villkorad av att vissa förutsättningar uppfylls, bland annat att en frivillig amortering om 25 procent av obligationslånets nominella belopp, motsvarande 112,5 miljoner kronor, gjorts senast den 31 december 2019”, påminner bolaget.

Vidare åtar sig Oscar Properties att inte lämna någon aktieutdelning före obligationslånets nya förfallotidpunkt eller till dess att obligationslånet har återbetalats.

I april observationsnoterades Oscar Properties aktier och obligationer av Nasdaq Stockholm sedan bolagets revisor i årsredovisningen för 2018 framhållit att det råder ”väsentliga osäkerhetsfaktorer avseende antagandet om fortsatt drift”.

”Det framgår att koncernens fortsatta verksamhet är beroende av förlängningen av det obligationslån som förfaller i september 2019 eller annan form av finansiering. Skulle inte medel erhållas i den omfattning som styrelsen förväntar sig kan detta innebära en betydande risk för bolagets förmåga att fortsätta verksamheten”, hette det från revisorerna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco