Oscar Properties har tecknat avtal om Gasklockan

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har tecknat ett tilläggsavtal med Stockholms stad avseende projektet Gasklockan vid Ropsten i den nordöstra delen av Stockholms innerstad.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna är därmed överens om detaljerna i projektet som omfattar minst 38.500 kvadratmeter. Enligt avtalet sker tillträdet den sista oktober i år. Avtalet som har träffats måste godkännas av kommunfullmäktige, framgår vidare.

Drygt 300 bostäder kommer att inrymmas i Gasklockan. Första säljetappen har omfattat 75 lägenheter och av dem är 60 lägenheter bokade (39 per den 31 mars). I början av maj sänkte bostadsutvecklaren bokningsavgiften för en lägenhet i projektet från 50.000 kronor till 1 krona, skrev SvD.

Tidigare i maj rapporterade SVT att Oscar Properties ännu inte betalat Stockholms stad för den mark som är avsedd för projektet med det 97 meter höga huset. Staffan Lorentz från Stockholms stad sade då till tv-kanalen att priset låg på 15.000 kronor per kvadratmeter bruttoarea.

Oscar Properties hade likvida medel om 56,3 miljoner kronor vid utgången av mars. SVT konstaterade att bostadsutvecklaren med sin finansiella situation saknade medel för att betala staden för marken.

De 38.500 kvadraten som Oscar Properties anger till pris om 15.000 kronor per kvadratmeter skulle innebära en prislapp om 577,5 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.