Oscar Properties rusar på försäljning av Hagastadstorn

Oscar Properties steg runt 30 procent på nyheten att bolaget säljer 50 procent av ett av tornen i Hagastaden.
Oscar Properties rusar på försäljning av Hagastadstorn - oscar-properties-oscar-engelbert-700_binary_6961074.jpg

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har avtalat om en försäljning av 50 procent i Helix-projektet för 100 miljoner kronor. En positiv resultateffekt kommer att redovisas i rapporten för det tredje kvartalet. Köpare är Fastpartner och Slättö. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktien steg runt 30 procent på nyheten.

Helix är det andra av två torn i Hagastaden i norra delen av Stockholms innerstad. Huset är under produktion och omfattar 138 lägenheter.

Vd:n Oscar Engelbert framhåller att bolaget med försäljningen återgår till strategin att “fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt”.

“Men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen”, säger han i en kommentar.

Fastpartners vd Sven-Olof Johansson påpekar att bolaget med köpet av andelen i Helix fördjupar samarbetet inom bostadsutveckling med Slättö.

“Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt”, säger han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.