Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Oscar Properties säljer lägenhet för 66 miljoner

2018-04-17 11:21
Oscar Engelbert. Foto: Jörgen Appelgren

Oscar Properties har sålt den översta av lägenheterna i huset "Innovationen", det östra och längst komna av de så kallade Norra Tornen i Stockholm, för 66 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset motsvarar ett kvadratmeterpris på cirka 235.000 kronor för lägenheten, som är 281 kvadratmeter stor.

Tidigare har lägenheten rapporterats vara till salu för dels 65 miljoner kronor (i Fastighetsvärlden för snart tre år sedan, i maj 2015), dels 70 miljoner (i GP i juni 2017, i en numera borttagen artikel).

Inflyttning i huset ska enligt Oscar Properties senaste kvartalsrapport ske under det fjärde kvartalet i år. Per den 31 december i fjol var 178 av de 182 lägenheterna i huset sålda.

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties, säger till Nyhetsbyrån Direkt att bygget går enligt plan och att inflyttning - som är kassaflödesmässigt centralt för bostadsutvecklaren - alltjämt väntas ske under det fjärde kvartalet, men även under det tredje: de första invånarna kommer att flytta in etappvis i husets nedre delar medan invändigt arbete i de övre delarna av huset fortfarande pågår, säger han.

Vem som köpt penthouselägenheten har Oscar Properties kommit överens med köparen om att inte tillkännage, men Oscar Engelbert uppger att det inte är han själv eller någon med koppling till bolaget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom