Outokumpu sänker prognos

Finska ståltillverkaren Outokumpu sänker bolagets prognos för det tredje kvartalet 2015.

I ett pressmeddelande uppger att man nedrevideringen främst drivits fram av oväntat svaga leveranser av rostfritt stål, samt väldigt låga nickelpriser. Det har resulterat i ytterligare press på baspriser, skrot samt orderingången.

Lagertömningar fortsätter på båda nyckelmarknaderna USA och Europa, och distributörerna håller inne med orders.

På grund av säsongsmässigt dämpade marknader och de tidigare produktionsutmaningarna i Tornio har leveransvolymerna varit lägre än prognoserna, särskilt i Coil EMEA. Dessutom påverkade en 24 timmar lång strejk i Finland den 18 september Coil EMEA:s lönsamhet negativt.

Sparprogrammet i Coil Americas-verksamheten går dock planenligt.

Outokumpu räknar nu med att leveransvolymerna i det tredje kvartalet är omkring 10 procent lägre än under det andra kvartalet. Underliggande rörelseförlust väntas bli högre än under det andra kvartalet.

Tidigare hette det att Outokumpu spår något lägre leveransvolymer från kvartal till kvartal med säsongsmässig nedgång i Europa och gradvis ökning i Americas. Koncernens underliggande rörelseresultat väntades förbättras från andra kvartalet, men vara negativ på grund av säsongseffekter.

Nettoeffekten av lagerresultat och derivat på lönsamheten väntas ligga på -10-15 miljoner euro, med nuvarande priser. Detta är fortfarande samma.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco