Övertramp för Japan-OS

För dyrt. För sent. För likt. Förberedelserna inför OS i Tokyo 2020 kantas av bakslag, skriver The Guardian.

I juli övergavs arkitekten Zaha Hadids design av en ny OS-stadion, detta efter att kostnaden skenat till 2 miljarder dollar, nästan dubbelt så mycket som de ursprungliga beräkningarna.

Stadionbygget ligger nu ett år efter i planeringen. Det har fått den ansvarige ministern Toshiaki Endo att medge att det kanske inte är möjligt att hålla internationella olympiska kommitténs deadline. Inte heller kommer arenan kunna användas till rugby-VM 2019 som planerat.

Som om detta inte vore nog beslutade sig OS-organisatörerna i går för att skrota spelens officiella logotyp. Loggan var färdig och presenterad men fick dras tillbaka efter anklagelser om plagiat, enligt flera medier.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets