OW Bunker ansöker om konkurs

Danska börsbolaget OW Bunker, som i torsdags meddelade att bolaget ansökt om företagsrekonstruktion, ansöker nu om konkurs.

”Efter att kreditfaciliteten stängdes på onsdag har den underliggande verksamheten urholkats kraftigt. Bankerna har intecknat alla fordringar och utan nya betydande kreditfaciliteter inom den närmaste framtiden, är det inte möjligt att rädda den återstående verksamheten. Det står nu klart att sådana faciliteter inte kommer att bli tillgängliga. Inte heller är en försäljning av pågående verksamhet ett realistiskt alternativ. Vi har därför inget annat val än att ansöka om konkurs”, uppger bolagets styrelseordförande Niels Henrik Jensen.

”Styrelsen och ledningen beklagar djupt denna utgång och de konsekvenser som det får för företaget, dess anställda, aktieägare och affärspartners”, fortsätter han.

Bakgrunden är att OW Bunker på onsdagskvällen sände ut ett pressmeddelande som slog fast att man uppdagat att seniora befattningshavare inom det Singapore-baserade dotterbolaget Dynamic Oil Trading begått bedrägerier. Därutöver hade riskhanteringsförlusterna förvärrats och bolaget medgav själva att man befann sig i samtal med bankerna bakom dess lånefacilitet, samtal som nu alltså misslyckades.

Nyckelanställda inom dotterbolaget Dynamic Oil Trading har nu polisanmälts.

Riskkapitalbolaget Altor noterade OW Bunker på Köpenhamnsbörsen den 28 mars i år och minskade då sitt ägande från 93 till 35 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco