Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pandora lyfter på Köpenhamnsbörsen

2018-01-16 11:26
Foto: Kumar Sriskandan / Alamy/ IBL

Smyckebolaget Pandora lyfter på Köpenhamnsbörsen under tisdagen medan bolaget håller kapitalmarknadsdag. Bolaget ska ta tjuren vid hornen på den pressade USA-marknaden, rapporterar Ritzau.

Ett svårt amerikanskt detaljhandelsklimat och en ogynnsam valutautveckling, medförde en tuff miljö på den för bolaget viktiga USA-marknaden under 2017. Enligt presentationsmaterialet till kapitalmarknadsdagen uppgick Pandoras intäktsandel från online i USA endast till 8 procent av den totala omsättningen i landet under 2017, mot 21 procent för den amerikanska smyckemarknaden som helhet.

En "underpenetration inom e-handel" har medfört att Pandora missat tillväxtmöjligheter men "vi har en plan för att accelerera utvecklingen inom vår amerikanska e-handel", skriver Pandora i presentationsmaterialet.

"De amerikanska konsumenterna har förändrat sitt beteende och handlar i högre grad på webben än i fysiska butiker", säger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker på Sydbank, till Ritzau rörande utmaningarna för Pandora på USA-marknaden som bolaget nu alltså har en plan för att vända.

I förra veckan släppte Pandora preliminära siffror för helåret 2017 som underskred bolagets guidning. Samtidigt framhölls målen för perioden fram till 2022 som presenteras noggrannare vid tisdagens kapitalmarknadsdag.

Pandora-aktien var upp nära 6 procent på tisdagsförmiddagen men har tappat nära 10 procent sedan årsskiftet och drygt 30 procent på ett år.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom