Pandora rusade efter lägesrapport

Aktien i det danska smyckesbolaget Pandora steg 12 procent på måndagens Köpenhamnsbörs efter bolagets lägesrapport.
Pandora rusade efter lägesrapport - pandora-affarsvarlden-700_binary_6850427.jpg

Pandora meddelade under gårdagen att rörelsemarginalen för helåret, exklusive omstruktureringskostnader, kommer att ligga i den övre delen av det tidigare kommunicerade prognosintervallet 26-27 procent.

Pandora sade även att den jämförbara försäljningen, ”like-for-like” i det fjärde kvartalet väntas landa på -4 procent, vilket skulle betyda att motsvarande helårssiffra blir -8 procent och det är i linje med tidigare uppskattningar.

Bolaget sade även att den organiska tillväxten i det fjärde kvartalet kommer att summeras kring -1 procent vilket innebär -8 procent för hela 2019. I det tredje kvartalet var den organiska tillväxten -14 procent.

”Den sekventiella förbättringen i like-for-like bekräftar att den strategiska inriktningen och effektiviteten i förbättringsprogrammet NOW tar tillbaka Pandora till uthållig tillväxt med branschledade marginaler”, skrev Pandora i sin trading update på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets