Pandox justerar sin utdelningspolicy

Hotellfastighetsbolaget Pandox justerar sin utdelningspolicy och avser framöver ha en utdelningsandel om 30-50 procent, ned från tidigare 40-60 procent.
Pandox justerar sin utdelningspolicy - anders-nissen-affarsvarlden-700_binary_6892424.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Basen för utdelningsandelen är vad bolaget kallar “total cash earnings” och det är “ebitda plus finansiella intäkter, minus finansiella kostnader, finansiella kostnader avseende nyttjanderättstillgångar enligt IFRS 16 och aktuell skatt”.

Enligt den nya utdelingspolicyn ska den genomsnittliga utdelningsandelen över tid ligga på cirka 40 procent, ned från tidigare cirka 50 procent.

“Pandox ska fortsatt vara ett bolag med en god avkastning och en balanserad finansiell risk. Pandox ledning och styrelse bedömer att den nya utdelningspolicyn kommer att bidra positivt till företagets möjligheter att skapa tillväxt och aktieägarvärde på en växande hotellmarknad”, motiveras den nya utdelningspolicyn.

Pandox arrangerar kapitalmarknadsdag i Stockholm på torsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG