Paretos favoriter i bettingsektorn

Pareto Securities gör flera riktkursförändringar i bettingsektorn.

Bettingbolagens delårsrapporter för det första kvartalet kommer handla mycket om dynamiken på den svenska marknaden som reglerades med spellicenser vid årsskiftet. Pareto Securites bedömer att nettospelintäkterna kommer minska med 10 till 26 procent på den svenska marknaden för de operatörer som banken följer. Samtidigt har många aktier i sektorn med hög exponering mot Sverige tagit mycket stryk. Det framgår av en branschanalys daterad den 5 april. 

Den kommande rapportsäsongen kommer att vara mycket intressant och förhoppningsvis ge viss klarhet i de tillfälliga och eventuella permanenta effekterna av regleringen av den svenska marknaden, skriver banken. 

Pareto har följande rekommendationer i sektorn: 
* Leovegas, upprepar köp med målkurs 50 kronor
* Betsson, upprepar behåll, sänker målkursen till 80 kronor (85)
* Evolution Gaming, upprepar köp, höjer målkursen till 855 kronor (750)
* Kindred, upprepar köp, höjer målkurs till 115 kronor (112)
* Kambi, upprepar köp med målkurs 220 kronor
* Aspire Global, upprepar köp, höjer målkurs till 63 kronor (60)
* Netent, upprepar behåll, sänker målkurs till 38 kronor (42)
* Raketech, upprepar köp med målkurs 37 kronor
* Catena Media, upprepar köp, sänker målkursen till 76 kronor (122)

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets