Paul Singer: Detta är nästa stora affärsmöjlighet

Investeraren och hedgefondförvaltaren Paul Singer säger sig se en utmärkt möjlighet i att positionera sig för nedgång i statsobligationer, uppger CNBC.

Singer är inte den första att uttala sig negativt om statspapper, även Warren Buffett och flera andra välkända förvaltare har uttryckt sig på liknande sätt. Enligt Singer är flödet in i statspapper väldigt stort och utom all kontroll, något som kan innebära att en affär enligt hans förslag bitvis uppvisar negativa siffror.

Han är noga med att nämna att likviditeten är mycket hög vilket innebär att det inte finns några gränser för hur stor affär man gör, och att kostnaden för att vänta ut att man får rätt är väldigt låg. Han uppger också att centralbankernas handlande med låga räntor och stödköp är extrema och aldrig tidigare skådade men okända effekter.

Singer kallar sitt affärsförslag för ”The Bigger Short” med anspelning på boken ”The Big Short”. Boken, skriven av Michael Lewis, beskriver hur en liten skara investerare blev förmögna i samband med att de positionerat sig rätt under finanskrisen och blankat bolånerelaterade värdepapper.

– Idag är den rätta blankningspositioneringen på en mycket större marknad. Den kan vara precis så stor man vill, och kostnaden under tiden man väntar på att få rätt är riktigt låg, skriver Singer i ett investerarbrev.

Paul Singers firma Elliott Management förvaltar mer än 26 miljarder dollar och investerar i flera olika tillgångsklasser som obligationer, aktier och råvaror.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.