Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pengarna flockas hos Alcur

2008-08-27 12:55

Silly har hittat en uppstickare i hedgefondbranschen som går riktigt bra.

Det börjar ta sig för Consafe Capital Advisors, bolaget bakom hedgefondenAlcur. Under fjolåret omsatte man 8,1 miljoner. Resultatet efter finans uppgick till 2,7 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Nära en halv miljard fanns under förvaltning vid årsskiftet. När fonden startade i januari i fjol fanns det 237 miljoner att förvalta, en summa som sakta men säkert växt.

En tänkbar förklaring finns nämnd i årsredovisningen.

"Fondens goda avkastning under 2007, då fonden rankades som näst bäst i Norden av tidningen Eurohedge, har bidragit till positiv uppmärksamhet kring fonden och fondbolaget”, skriver bolaget där.

Och i årsredovisningen framkommer det även att Alcur kommer att stängas vid en förvaltad volym på 2 miljarder kronor, men man öppnar samtidigt för att fler fonder kan lanseras.

Bakom Consafe Capital Advisors finns föga förvånandeChristerEricsson, som är styrelseordförande, samt finanstrionJohan Klevby, Nicklas Röken och Jakob Wallsom alla är partners.

Silly Season

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom