Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pensers favorit i bettingsektorn

2019-04-17 09:40
Foto: Erlend Aas / Scanpix NORGE / TT

År 2019 väntas bli ett osäkert år för bettingbolagen efter den svenska omregleringen av spelmarknaden. Det skriver Penser i en sektoranalys där de pekar ut Kindred som favoritaktien i sektorn. 

"Osäkerheten och det beräknade fallet i GGR på den svenska spelmarknaden gör att vi är avvaktande till de svenska operatörerna undantaget Kindred", skriver Penser i analysen och påpekar att bolaget har lägst exponering i Sverige av de noterade bolagen. 

Evolution Gaming är Pensers "top-pick" i sektorn. Bolaget har en hög skalbarhet och en monopolliknande ställning inom den starkast växande nischen inom i-gaming. 

"Mot bakgrund av bolagets historiskt stökiga rapporter ser vi läge för vinsthemtagning inför rapporten", skriver Penser om Evolution-aktien.

Vad gäller Catena Media väljer Penser att justera ned sina estimat och riktkursen inför rapporten.

"Anledningen till nedjusteringen är den observerade nedgången på den svenska marknaden", skriver Penser och skriver att bolaget förblir intressant på grund av den potentiella USA-exponeringen. 

Aspire Global har ett oförändrat läge sedan fjärde kvartalet och Penser ser fortfarande förvärv och en multipeluppvärdering som triggers i aktien.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom