Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Petter Stordalen redo att öppna sina hotell åt flyktingar

2015-09-07 06:50
Petter Stordalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT

De chockerande bilderna av lille Alan Kurdis livlösa kropp på stranden i Bodrum i Turkiet har chockerat hela världen, men samtidigt fått den att engagera sig. Senast i raden är hotellmiljardären Petter Stordalen som redan i april sade sig vara redo att ta emot 1.000 flyktingar på sina hotell, skriver Expressen.

– Det jag lovade var ett uttryck av förtvivlan och att jag har en medmänsklighet. Jag blev påverkad och är mycket mer oroad i dag, säger Petter Stordalen, i en intervju till norska TV2.

Enligt Stordalen står hans hotell redo att med kort varsel ta emot upp till 300 flyktingar. Men han är beredd att gå så långt som att öppna hela hotell.

– Jag tror att det är det enklaste och vi har lösningar för det. Det kan innebära hotell i Norge och Sverige, säger han.

Enligt Stordalen är det upp till UDI (Norges motsvarighet av Migrationsverket) att nu avgöra ifall förslaget kommer få grönt ljus. Vid sidan av att ha öppnat upp sina hotell för flyktingarna har Stordalen även donerat två miljoner norska kronor till Unicef, pengar som är öronmärkta för flyktingbarn.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom