Pfizer köpsuget

Det amerikanska läkemedelsbolaget Pfizer uppgavs, enligt uppgifter till Bloomberg i går, ha kontaktat Actavis med uppköp i sikte.

Bloomberg kallade samtalen informella, och Pfizer ska inte ha lagt något bud.

På onsdagen rapporterar dock Dow Jones Newswires att samtal förts mellan bolagen de senaste veckorna, men att dessa nu avslutats. Även DJ hänvisar till en källa.

Dessa uppgifter gör gällande att Pfizer föreslagit ett bud baserat på kontanter och aktier, men att samtalen lades ned i förra veckan efter att Actavis beslutat sig för att inte vara del av en affär.

Samtalen med Actavis skulle vara Pfizers andra försök i år att få till ett avtal för att sänka skattekostnaderna. Först var det Astra Zeneca, och nu alltså Actavis som har en bas på Irland.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco