Pfizer och Mylan fortsatt köpsugna

Konsolideringen i den globala läkemedelssektorn ser inte ut att avta. Pfizer, som i våras lade bud på Astra Zeneca, och Mylan, som tidigare uppvaktat svenska Meda, är fortfarande ute efter förvärvsobjekt.

Det rapporterar nättidningen Biospace.

Tisdagen den 26 augusti är dagen då Pfizer kan återuppta försöken om att förvärva svensk-brittiska Astra Zeneca, detta enligt brittiska förvärvsregler. Ett handfast bud på Astra Zeneca kan Pfizer lägga som tidigast den 26 november.

Men läkemedelsjätten sneglar också på andra bolag där Actavis, Glaxosmithkline och Valeant nämns som potentiella förvärvsobjekt. Valeant å sin sida har lagt bud på botoxtillverkaren Allergan och har tidigare också varit intresserade av att köpa upp Meda.

En annan av Medas tidigare friare, Mylan, sägs också gå i köptankar och är ett av de bolag som är kvar i andra vändan med bolag som budar på Glaxosmithklines portfölj med äldre läkemedel.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG